Пловдивският женски отбор по футбол на ФК  ЕНКО завърши 1:1 с ФК Спортика Благоевград в поредния кръг от шампионата. Въпреки че половината от титулярните футболистки са контузени, подмладеният състав на треньора Илия Кунов се представи повече от достойно.

През първото полувреме имаше атаки и от двете страни, по-опасни бяха те от страна на гостите от Пловдив, но така и не се стигна до откриване на резултата.

През втората половина  ЕНКО продължи да напада и стигна до гол. В 62-та минута след изпълнена като по учебник флангова атака момичетата на Кунов откриха резултата. Леонора Желева сложи топката на главата на Алесандра Янева и намери мрежата.

До края на двубоя атаките и към двете врати ставаха все по сериозни и в 82-та минута след грешка в защита на гостенките нападателката на Спортика Вени Сърбенска изравни резултата.

В събота ФК ЕНКО е домакин на турнир за девойки до 17 години, а в неделя от 13:00 часа е двубоят от X кръг на Държавното първенство жени,  в който пловдивчанки приемат отбора на ЖФК Варна на стадион Пловдив.