Женският национален отбор по футбол ще изиграе днес последния си мач от световните квалификации. Националките приемат най-силния европейски тим при жените - Германия на стадион "Локомотив" от 19:30ч.

България нямаше доста време национален отбор за жени, но тимът се завърна за световните квалификации. Националките домакинстваха на стадион "Локомотив" в Пловдив.

Германия е най-успешният европейски отбор по женски футбол. Тимът е два пъти световен шампион, 8 пъти европейски шампион и веднъж олимпийски шампион. Немският тим обаче загуби през тази година европейската титла, след като падна от Англия като гост с 2:1 след продължение. 

В миналия кръг България загуби от Израел с 0:2, а Германия победи с 3:0 като гост Турция и се класира официално на Световното първенство. 

Двубоят е за престиж, защото Германия печели групата със сигурност тимът е с 24 точки и е недостижим за втория в Португалия, който е с 19 точки. България е на последното място без спечелена точка и няма как да стане пета, защото Израел е с 9 точки на петата позиция. 

В първата среща между двата отбора Германия победи у дома със 7:0.

Съдия на двубоя ще е Елвира Нурмустафина от Казахстан. 

България: Роксана Шахънска,  Яница Иванова, Нора Димитрова, Николета Бойчева, Кристиана Караиванова, Йоана Станкова, Лора Петрова, Ивана Найденова, Евдокия Попадинова, Димитра Иванова, Ева Десислава Дюпуи

Германия: Мерле Фромс, Никол Ануоми, Катрин Хендрих, Сара Дорсун, Фелицитас Рауш, Лена Латвайн, Свеня Хут, Лина Магул, Линда Далман, Клара Бюл, Александра Поп