Стадион "Христо Ботев" в Пловдив ще бъде завършен напълно до 31 май. Това съобщи неговият строител Илиян Филипов.

Той добави, че конструкцията на козирката и нейното покритие са почти готови. Напредва се и с изграждането на фасадата и е започнало монтирането на част от елементите в двата й края. Стартира и остъкляването в централната част на стадиона.

"През март се работихме 11 дни заради неблагоприятните атмосферни условия- силен вятър и дъжд. Когато времето позволява с много усилия наваксваме изоставането и ще се справим в срок", увери Илиян Филипов.

Той добави, че осветлението на стадиона е напълно готово и е получило сертификат за най-високо качество. Това позволява на Колежа да се играят официални международни мачове.

Eто какво написаха от фирмата изпълнител на стадиона - ПИМК:

Конструкция за козирката и самото покритие са почти готови. Козирката над трибуна юг вече е покрита с трите слоя. Над северната трибуна напредваме също, като третия слой ще бъде заършен съвсем скоро. Ъгъловият сектор към южната трибуна също е вече покрит. Напредва и изграждането на фасадата, като е започнат монтажа на част от елементите в двата края. Предстои и поставяне на остъклението в централната част.