Помощник-треньорът на израелския футболен гранд Апоел Тел Авив Алон Шамли е застрелян от полицай, който открил огън по туристи в египетския град Александрия.

Шамли е бил част от израелска група, която била на посещение в Египет. Медиите в африканската държава съобщават, че полицаят е стрелял с огнестрелно оръжие по автобуса с еврейските туристи. Екшънът се развива само дни след мощната атака на палестинската военна организация „Хамас“ над Израел.

Съобщава се за двама убити израелци, като единият от тях е футболният треньор. Има застрелян и египетски гражданин. Нападателят е задържан. Израелското министерство на външните работи обяви, че разследва инцидента.

Алон Шамли стана помощник-треньор на Апоел през този сезон. Преди това той работи в детско-юношеските формации на тима.

Бившият израелски футболист Лиор Асулин загина при атаките на „Хамас“ над Израел. Той е присъствал на музикален фестивал, който е бил атакуван с ракети от групировката. 

Българският национал Йоан Стоянов ще бъде евакуиран от Израел. Стоянов, който играе за Апоел Беер Шева и живее от много години в Израел ще бъде евакуиран с правителствения самолет. Стоянов е повикан за срещите с Литва и Албания, но не успя да се прибере в България заради атаките.