Италианският гранд Ювентус записа нов антирекорд, след като за първи път в последните почти 10 години остана извън елиминациите в Шампионската лига. 

Отборът приключи участието си в груповата фаза след загуба с 3:4 като гост на Бенфика. С това поражение тимът за първи път няма да играе на осминафиналите от сезон 2013-2014. Тогава Юве беше елиминиран от Галатасарай и продължи към Лига Европа, където отпадна на 1/2 финалите от Бенфика. 

Освен всичко друго тимът записа и още един антирекорд, а именно три години без участие в четвъртфиналите в турнира. Последните сезони тимът отпадаше на осминафинал от Лион, Порто и Виляреал, а за последно игра четвъртфинал през сезон 2018-2019, когато отпадна от Аякс. 

Ювентус има и още един голям проблем за решаване, а именно дали ще се класира за Шампионска лига през следващия сезон 2023-2024. Тимът върви зле и в Италия, където трябва да завърши в топ 4, за да играе в ШЛ през новия сезон. 

Опция е Лига Европа, но отборът трябва да спечели турнира, за да вземе квота за Шампионска лига. Участието в Лига Европа обаче също не е сигурно и ще стане ясно в последния кръг, в който Ювентус приема ПСЖ, а Бенфика гостува на Макаби. До момента Ювентус и Макаби са с три точки, но италианците са с по-добри показатели и заемат третата позиция.