Манчестър Юнайтед грабна осма поредна победа при новия си мениджър Оле Гунар Солскяер. Червените дяволи сразиха Арсенал като гости с 3:1 в мач от четвъртия кръг на Купата на Англия и показаха, че са в състояние да победят всеки след треньорската рокада със смяната на Жозе Моуриньо. Гостите пратиха топчиите в нокдаун с две попадения само в рамките на 3 минути преди почивката., като основна заслуга и за двете имаше нападателят Ромелу Лукаку.

В 31-ата той отлично изведе Санчес, който преодоля Чех и вкара на празна врата. 120 секунди по-късно белгиецът напредна по дясното крило и подаде на стоящия на точката за дузпа Лингард, който с прецизен удар удвои преднината на своя тим.

"Топчиите" също успяха да стигнат до попадение преди почивката. В 43-ата минута Аарън Рамзи нахлу в наказателното поле и пусна пас пред вратата, а Лаказет чукна топката към Обамеянг, за когото остана само да я прати в противниковата мрежа.

В 82-ата минута гостите убиха интригата с трети гол. Пол Погба получи топката в центъра на терена, напредна до границата на наказателното поле и отправи шут, който Чех изби. Резервата Марсиал обаче първи стигна до топката и с точен удар се разписа за крайното 3:1.