Манчестър Юнайтед излезе с официална позиция по повод интервюто на Роналдо, в което той критикува отбора. 

Само часове по-късно се появиха и анонсите за негово пространно интервю пред един от известните журналисти на Острова, в което той нападна клуба, заяви, че се чувства предаден от хора на “Олд Трафорд” и не храни никакво уважение към Ерик тен Хаг, тъй като нидерландецът също не бил проявил такова към него.

В позицията на “червените дяволи” на практика няма нищо конкретно, като от клуба заявяват, че тепърва ще разследват ситуацията около неговата телевизионна изява и едва тогава ще бъде взето решение за формата и размера на наказанието, което ще му бъде наложено.

Подчертава се, че фокусът на отбора остава върху подготовката за втората част от сезона, която ще започне след края на Световното първенство в Катар. В пресата в Англия се твърди, че ръководните фактори в ръководството на клуба днес ще проведат извънредна среща и на нея се очаква да бъдат взети по-конкретни решения за наказанията и по-конкретни действия спрямо португалската звезда от тук нататък. 

Доста е вероятно Роналдо да бъде изваден от отбора за неопределено време, а през януари да се търси нов отбор на португалеца, който.