Треньорът на България Ясен Петров коментира победата над Северна Ирландия.

"Радвам се много за момчетата, показаха характер. Изиграхме много добре второто полувреме, знаете, че имаше и специални обстоятелства, които не искам да споменавам. Радвам се за тях и съм уверен в този отбор. Предстоят ни добри дни, но ще има и тежки моменти. Днес показахме характер и спечелихме точки. Направихме един недобър мач в Литва. Без да се оправдаваме с терена, но видяхте днес на нашия стадион как играхме. Футболистите им малко подцениха ситуацията при гола, отбелязахме леко. Караджов преди това спаси две много чисти ситуации и направи добър мач. Второто полувреме променихме някои неща, излязохме в друга схема, променихме позициите на играчите", заяви Петров.

"Този съперник е много качествен отбор, добър отбор. Всеки може да провери къде играят техните играчи и съм радостен, че ги победихме. Изключително е тежко. Играхме в Литва, пътувахме. Анди и Петко играха по 90 минути, въпреки че има умора, се представиха на добро ниво. Нормално е да допускаме грешки, но второто полувреме бяхме добре в защита", каза още пловдивчанинът.

"Илиан се включи много добре, аз съм много доволен. Той промени хода на събитията. Извикахме и Ради, това му е първи мач, нормално е и той, и Боби да са притеснени. Доволен съм от двамата, стараха се. Моята теория е, че нямаме титуляри и резерви, имаме 11, които стартират. Аз работя за българския футбол, имам право да поддържам мнение. Това ръководство ме е поканило и като коректен човек ще ги подкрепям", завърши Ясен Петров.