Мъжкият национален отбор по футбол замина за Италия, където утре ще играе световна квалификация срещу европейския шампион във Флоренция. Преди заминаването за Ботуша пред медиите говори селекционерът Ясен Петров. За Италия замина и президентът на БФС Борислав Михайлов.  

"Настроението е много добро. Отиваме в Италия, настроението трябва да е добро. Имаме дребни проблеми. В момента нашето първенство тече доста интензивно и ще гледаме да извлечем максимума от играчите, които се намират в най-добър игрови ритъм", каза Ясен Петров.

"Вчера проведохме тренировка, на която за първи път се събрахме всички. Предполагам, че при колегите от Италия е същото. Това е реалността и трябва да се съобразим. Искаме да извлечем максимума от това, с което разполагаме. Това е мач, в който няма какво да губиш. Това е европейския шампион, но не трябва да има притеснение. Трябва да отговорим на това, което ни предложат", заяви пловдивчанинът.

"В момента ни предстои Италия. Когато мине този двубой ще правим прогнози за следващите мачове. Оттук нататък ние трябва да търсим победи", допълни националният селекционер.