Днес от 20:30ч. на стадион "Локомотив" един срещу друг се изправят пловдивските грандове Локомотив и Ботев. Дербито между двата тима ще бъде под номер 115 за първенство.  

В общия баланс в мачовете за първенство Ботев води с един успех - 41, пред 40 за Локомотив, а равенствата са 33. Головата разлика е в полза на Локомотив - 137:135. 

Срещата е много важна не само, защото е дерби. Ботев започна доста лошо сезона и преди седмица записа първия си успех от началото на сезона чак от девети опит и дори е на 14-а позиция с четири точки. Локомотив пък започна силно и все още няма загубена точка у дома, но тимът ще иска да затвърди добрата си игра и да продължи да бъде в призовите места. Тимът е на шестото място с 13 точки. 

В миналия кръг Ботев победи у дома Септември с 3:1 и сложи край на серията си от осем поредни мача без успех, а Локомотив загуби с 0:2 от Берое, записвайки второ поражение от началото на сезона след загубата от Лудогорец навън със същия резултат.

Вижте какво заяви старши треньорът на Ботев Желко Копич преди сблъсъка:

Желко Копич преди дербито: Ще дадем всичко от себе си, за да се преборим за победатаСтарши треньорът на Ботев говори преди градското дерби утре

Вижте какво заяви старши треньорът на Локомотив Александър Томаш преди дербито:

Томаш: В дербито не е важно кой в каква форма е

Това ще е първо Пловдивско дерби за този сезон, а през миналия мачът на "Лаута" завърши 1:1, а Ботев победи в Коматево с 2:1. 

Локомотив ще бъде без централните си защитници Райън Бидунга и Луан, а Илко Пиргов също най-вероятно ще остане извън групата. Хубавата новина за отбора е, че бразилецът Джовани беше картотекиран и той ще попадне в групата за двубоя.

При Ботев също има кадрови проблеми. Аут са Па Конате, Тодор Неделев, Атанас Чернев, Станислав Работов и Антонио Переа, а под въпрос за двубоя са Дилан Мертенс, Антоан Бароан, Елвис Ману и Марио Младеновски. 

Съдия на мача ще е Волен Чинков.

Вероятни състави:

Локомотив: Динко Хоркаш, Матеус Силва, Милош Петрович, Мартин Паскалев, Йосип Томашевич, Евандро, Георги Каракашев, Пиер Зебли, Бирсент Карагарен, Преслав Боруков, Димитър Илиев

Ботев: Хидайет Ханкич, Рой Херман, Виктор Генев, Самуел Супрайен, Роберто Пунчец, Джеймс Етоо, Дилан Мертенс, Реда Рабей, Емануел Току, Антоан Бароан, Елвис Ману, Мохамед Брахими