Българските футболни легенди, водени от Христо Стоичков, победиха румънските депутати с 4:2 в шоу мач на стадион "Локомотив". Дончо Донев, Красимир Балъков, Мартин Камбуров и Даниел Боримиров вкараха за националите, а за румънските депутати се разписаха Роберт Сигиартау и Николае Георгеску.

Освен Стоичков от героите от САЩ 94 играха още Красимир Балъков, Емил Кременлиев, Цанко Цветанов, Златко Янков, Бончо Генчев, Даниел Боримиров, Петър Михтарски. Треньор на отбора беше Красимир Борисов. 

Румънците бяха подсилени от една от звездите на румънския футбол Чиприан Марика и от треньора на дубъла на Локомотив Христо Златински.

Инициатор и организатор от румънска страна е Георги Наков - депутат в парламента на Румъния, който представлява българските малцинства там. Сред организаторите на шоу мача беше и Венци Рангелов, както и съсобственика на Локомотив Христо Крушарски.

България връща визитата на румънските депутати от 24 май миналата година, когато играха подобен двубой на стадион "Генча" в Букурещ и победиха с 8:6 представителите на домакините.

Преди да играе в шоу мача Стоичков се срещна и с новия кмет на Пловдив Костадин Димитров в Общината, а се очаква по-късно днес да посети и зала "Колодрума" за двубоя на волейболната Марица в Шампионска лига.

Двата тима се размениха подаръци, а румънците изненадоха Стоичков с огромна тениска в рамка с номера и името на Камата на румънския национален отбор, както и голям портрет със снимка, когато пловдивчанинът вдига Златната топка.

Двата отбора изигра двубой с две полувреме по 30 минути.

В 8-та минута Сашо Александров - Кривия вдигна публиката на кракат след актрактивно изпълнение. Той получи центриране от Балъков и засече топката със странична ножица, но ударът му премина покрай вратата.

В 13-та минута Дончо Донев стреля от точката на дузпата, но топката срещна гредата.

В 15-та минута Даниел Боримиров стреля, а вратарят на румънците улови.

В 17-та минута в игра за румънските депутати влезе Христо Златински, който в момента е треньор на дубъла на Локомотив. Златински е играл в румънски тимове, а освен това е и почетен член на отбора на румънските депутати.

В 19-та минута Дончо Донев излезе сам срещу вратаря и не сгреши за 1:0. 

В 22-та минута Чиприан Марика стреля, но Станев спаси.

В 25-та минута Станев спаси удар на Николае Джуджеску, а след това Роберт Сигиартау също отправи удар, който Станев улови.

В 29-та минута Златински затрудни Станев, но той изби. 

Последва прехвърлящ удар на Балъков, но Валентин Саводоси успя да изчисти от голлинията.

След това отново Саводоси изчисти от голлинията при удар на Боримиров.

Последва удар на Стоичков, който беше над вратата. 

В 34-та минута Марика стреля, но над вратата.

В 36-та минута Камбуров отне топката на вратаря на румънците, но Раду Попеску се хвърли на щпагат и изби в корнер.

В 39-та минута Камбуров подаде към Красимир Балъков, който отбеляза за 2:0.

Румънците намалиха веднага, след като Роберт Сигиартау се озова сам срещу Станев и го преодоля за 2:1.

В 42-та минута Мартин Камбуров получи пас в наказателното поле и разстреля Мунтеану за 3:1 и си спомни как се бележи на "Лаута".

В 46-та минута Николае Георгеску вкара хубав гол, след като се озова в наказателното поле и с техничен удар между краката на Станев реализира за 3:2. 

В 57-та минута Камбуров опита странична ножица, топката се Даниел Боримиров и влезе във вратат на румънските депутати за 4:2.

Български футболни легенди: Христо Стоичков, Радостин Станев, Красимир Балъков, Златко Янков, Бончо Генчев, Георги Гинчев, Дончо Донев, Петър Михтарски, Даниел Боримиров, Цанко Цветанов, Радостин Кишишев, Елин Топузаков, Димитър Телкийски, Станислав Ангелов, Александър Александров, Мартин Камбуров

Треньор: Красимир Борисов

Румънските депутати: Георги Наков, Ремус Мунтеану, Адриан Алда, Даниел Флореа, Силвиу-Нику Маковей, Николае Георгеску, Георге-Йонутс Думитрица, Раду Флорин Попеску, Чиприан Марика, Адриан Йонут Чесной, Валентин Садовоси, Мариус Хумелницу, Роберт Сигиартау, Йонел Флориу, Кристиан Настасе, Йонут-Александър Соаре, Валентин Стан, Христо Златански

"„Това събитие е в знак на добрите ни взаимоотношения между Румъния и България. На такъв форум, какъв е националния отбор – нашия и на парламента на Румъния – не виждам по какъв друг начин да изразим това приятелство между двете държави. Първото събитие, което се организира, беше на 24 май и беше знаково. За мен и за всички българи това трябва да е един положителен знак за отношенията ни.“ „Това не е първият мач, в който се събираме за такива инициативи. Както знаете, сме правили и много благотворителни инициативи. За мен не е никакъв проблем. Имаме сериозно уважение с всички, които участват. Както виждате, г-н Стоичков дойде от Маями, въпреки че утре му предстои едно сериозно събитие – откриване на музей и на магазин. Той пристигна тази нощ и се отзова на тази среща – това е един сериозен знак. Съжаляваме само, че Димитър Пенев не успя да дойде. Това е една страхотна емоция, виждайки, че се събират, ни пълни сърцето", заяви Венци Рангелов, който е един от организаторите на двубоя.