Общо осем стадиони в пет града ще посрещнат Световното първенство в Катар. Откакто отборите на Мондиал станаха 32 това за първи път ще имаме толкова малко стадиони и толкова малко градове домакини на мачовете. 

Предвид, че Катар не е голяма страна обаче няма нищо изненадващо в отбора. 

Стадионите се превърнаха в тема за най-големите критици на Мондиала да говорят за правата на човека. По непотвърдена информация много от работниците по стадионите загинаха по различни злополуки. 

Арените на Мондиала са и сред най-модерните, а за в бъдеще също е помислено внимателно. Повечето стадиони са разглобяеми и ще бъдат дарени на различни държави. Капацитета на повечето съоръжения ще бъде намален наполовина, а към стадионите ще има търговски центрове, болници, училища и други. 

"Ал Байт" (Ал Хор)

Стадионът беше открит през 2020г. и е с капацитет от 60 000 зрители и тук ще се играе мачът на откриването между домакините от Катар и Еквадор в неделя. Тук ще се играе и първият суперсблъсък на Световното първенство между Испания и Германия. След края на мачовете се планира стадионът да бъде разглобен и една част от него ще бъде дадена на друга страна, а капацитет ще бъде намален до 20 000 зрители, за да може да се пълни по-лесно за мачовете от местното първенство.

"Лусаил Айконик" (Лусаил)

Съоръжението беше открито през миналата година, а точно тук ще се проведе и финалът на 18 декември, когато ще разберем кой ще е новият световен шампион. Това е и най-големият стадион от всички, които ще приемат мачове на Мондиала през тази година с капацитет от 80 000 зрители. Стадионът ще остане с капацитет от 20 хиляди след Мондиала, а "Лусаил Айконик" ще се превърне в многофункционален хъб, в който ще бъдат отворени училище, болница, търговски център, кафенета и ресторанти.

"Ахмед Бин Али" (Ал Раян)

Открит през 2020-а година стадионът е с капацитет от 40 хил. места. Стадионът също ще бъде намален след Мондиала и ще бъде с капацитет от 20 000. Мачовете като Уелс - Англия и Белгия - Хърватия от груповата фаза ще се играят тук. 

"Ал-Джануб" (Ал Вакра)

Това е вторият най-старо открит стадион от всичките, които ще бъдат на Мондиала в Катар през 2019-а година. Общо 40 000 зрители ще може да приеме съоръжението, което ще домакин на по-екзотични мачове, но тук един двубой ще играе и световния шампион Франция. 

"Ал-Тумама" (Доха)

Открит през 2020-а година и с капацитет от 40 000 зрители стадионът в столицата ще приеме мачове на Испания и Белгия. Той е един от двата стадиона в столицата Доха, които ще приемат срещи от Световното първенство. След края на Мондиал 2022 капацитетът му ще бъде намален наполовина, като ще бъде изграден медицински център и хотел.

"Едюкейшън Сити" (Ал Раян)

И тук стадионът е открит през 2020-а година и като повечето съоръжение е с капацитет от 40 000 зрители, които ще бъдат намалени на половина - 20 000, когато първенството завърши. Мачове на Португалия и Франция ще се играят тук. Разглобената част ще бъде дарена на развиващи се страни.
 

"Халифа Интернешънъл" (Ал Раян)

Най-старият стадион от всичките на Мондиала. Той е построен още през 1974г., но е напълно реновиран през 2017-а година, ставайки първият официално открит стадион за първенството. Капацитетът му е 40 000 зрители, а на него ще играят доста от топ отборите като Англия, Германия, Нидерландия и Испания. 

"974" (Доха)

Стадионът е открит през миналата година и е с капацитет от 40 000 зрители. Тук ще играят Португалия, Франция, Бразилия и Аржентина. Любопитно е, че това е първият стадион в света, изграден от товарни контейнери. Името му идва от международния код на Катар - +974, както и от броя на контейнерите, използвани за построяването му. След разглобяването на стадиона контейнерите ще бъдат използвани за магазини, тоалетни и др. Част от контейнерите ще бъдат дарени на страни в нужда.