Раздираният от финансова криза тим на Верея хвърли голямата бомба в междинния кръг на Първа лига. Отборът на Илиян Илиев шокира гостуващия шампион и хегемон на родна сцена в последните години – Лудогорец, с 2:1 и постави още повече въпросителни пред старшията на орлите Димитър Димитров – Херо. Напук на проблемите домакините играха сърцато, а зелените не приличаха на себе си, въпреки че удариха и две греди още в началото на мача

Първата бе в третата минута, когато  Джоди Лукоки проби отдясно и центрира към Клаудио Кешеру. Нападателят засече от воле, но страничният стълб се оказа верен помощник на стража на домакините Колев. Втората бе в 14-та след удар на Пластун.

В 12-ата минута домакините поведоха. Исмаил Иса опъна мрежата, след асистенция на Здравко Илиев. В 24-ата минута българският шампион се върна в двубоя. Козмин Моци отбеляза за 1:1, след красив гол от воле. Малко по-късно Вандерсон пропусна да изведе своя отбор напред. Бразилецът не успя да вкара от чиста позиция, стреляйки в аут, а до края на първото полувреме с пропуски се отличиха Лукоки и Кешеру.

В 58-ата минута съдията не отсъди дузпа в полза на "орлите" за нарушение срещу Кешеру, а такава имаше. В 73-ата минута влезлият като резерва Валери Домовчийски пропусна идеална възможност да попари Лудогорец. Нападателят се възползва от наразбирателство в отбраната на противниковата защита и излезе на чиста позиция, но не намери целта. В 83-ата минута Керкар се възползва от разбъркване в наказателното поле на гостите и вкара победния гол за Верея.