Трансферите в елита на Саудитска Арабия могат да се правят до 20 септември, когато затваря тамошния трансферен прозорец. 

Това означава, че саудитците могат да надцакат много отбори, които вече са започнали сезона за играчи. Реално отборите от Саудитска Арабия ще имат близо 20 дни повече от топ първенствата. 

На 1 септември затварят трансферите прозорци в Англия, Испания, Италия, Германия и Франция.

Това означава, че отборите не могат да правят трансфери, но могат да продават в страни, в които трансферните прозорци ще са отворени. 

В страната вече пристигнаха звезди като Карим Бензема, Рубен Невес, Сергей Милинкович-Савич, Нголо Канте, Роберто Фирмино, а се очаква още доста трансфери на Джордън Хендерсън, Рияд Марез, оферти има и за Килиан Мбапе и Бернардо Силва.

Така освен, че вече взриви и тотално промени футболния пазар саудитците могат да объркат много и сметките на треньорите, които ще започнат с мисълта, че въпросните играчи ще играят поне до зимата за тях. С тези 20 дни Саудитска Арабия наистина може да направи доста трансфери, които да разместят сериозно пластовете в европейския футбол. 

Припомняме, че се очаква догодина Саудитска Арабия да получи две квоти за Шампионската лига, която от сезон 2024-2025 ще е с нов формат.