След 100 години начело на Ювентус фамилията Аниели е готова да продаде Ювентус, съобщава ilgiornale. Новината обаче беше бързо опровергана от компанията притежаваща клуба Ехоre.

„Хипотезата относно продажбата на Ювентус е безпочвена“, категорични са от Exor в своята позиция.

През тази година беше отбелязана 100-та годишнина от заставането начело на фамилията начело на гранда от Торино.

Според материала цената на клуба е 1.5 млрд. евро.

Ювентус записа рекордни загуби през последните три години, отборът така и не успя да достигне до четвъртфинал в Шампионската лига в този период, а през миналата кампания понесе жесток удар, след като беше наказан за финансови измами, бяха му отнети точки и беше изваден за един сезон от евротурнирите. 

Загубата през този сезон ще стигне над 300 млн. евро. 

Именно големите разходи и отрицателни резултати са накарали Джон Елкан да помисли за продажбата на клуба и се търсят купувачи. Елкан, който е внук на легендарния шеф на ФИАТ Джани Аниели. Елкан подмени целия управителен съвет на Ювентус след скандалите, а постът на президент напусна неговият братовчед Андреа Аниели, който беше начело на Юве над 10 години. 

Елкан е собственик на ФИАТ, Ферари, Стелантис и Ексор, който обединява всички бизнеси на семейство Аниели. Именно чрез Ексор се управлява и Ювентус. 

В материала на ilgiornale не се споменава кои са потенциалните купувачи на клуба. 

През лятото тимът привлече само Тимъти Уеа, но запази голяма част от звездите си като Душан Влахович, Федерико Киеза, Пол Погба.