От Унион (Берлин) официално обявиха, че са направили тежкия избор да се разделят с най-успешния треньор в клубната си история Урс Фишер. Решението е било взето по взаимно съгласие на среща между двете страни в понеделник.

Швейцарският специалист ръководи тима в продължение на 224 мача, като беше назначен на поста през лятото на 2018 година. Оттогава насам той жънеше успех след успех със скромния клуб. Още в първия си сезон Фишер изведе берлинчани до историческа промоция в Бундеслигата. В дебютната си кампания в германския елит Унион завърши на 11-ата позиция в първенството. Последваха три поредни сезона, в които клубът се класираше за европейските клубни турнири: седмо място през сезон 2020/21 и участие в Лигата на конференциите, пето място през сезон 2021/22 и участие в Лига Европа и четвърто място през миналия сезон, довело до участие в Шампионска лига.

През този сезон обаче положението е кошмарно и въпреки, че тимът взе играчи като Леонардо Бонучи и Робин Госенс се намира на дъното в Бундеслигата и в последните 14 мача във всички турнири има 13 загуби.