Уникална драма се разигра в елита на Аржентина. Релно кръвният враг на Бока Хуниорс - Ривър Плейт помогна на тима и го направи шампион на Аржентина за 2022 година. 

Бока се издъни у дома срещу Индепендиенте и направи 2:2. Леандро Фернандес от Индепендиенте от дузпа откри в 32-та минута, а Гийермо Фернандес изравни. Бока стигна до пълен обрат в 50-та минута чрез Себастиан Вия, но гостите изравних в 81-та минута след гол на Николас Вайехо. 

По този начин Бока нямаше да е шампион, но драмата се случи в другият мач за титлата. Расинг Клуб загуби у дома от Ривър Плейт с 1:2. В 56-та минута Матиас Рохас от дузпа успя да открие за Расинг, но Мигел Борха в 80-та минута изравни. 

Драмата обаче беше пълна до самият край на двубоя. В 90-та минута Расинг получи дузпа, но вместо да вкара и да направи шампиони своя отбор - Джонатан Галван пропусна наказателния удар, а малко по-късно Мигел Борха вкара втори гол за Ривър и окончателно уби мечтата на Расинг за титлата. 

Така кръвният враг Ривър Плейт направи шампион Бока Хуниорс. В крайното класиране Бока завърши с 52 точки на първото място, а Расинг остана втори с 50. Ривър Плейт завърши на третото място с 47 точки.