Английският Уест Хям спечели второто издание на Лигата на конференциите, след като победи във финала италианската Фиорентина с 2:1. Финалният сблъсък се игра в чешката столица Прага.

В края на полувремето гол на Лука Йович беше отменен заради засада. 

В 60-та минута Бираги игра с ръка в наказателното поле, но първоначално нямаше отсъдена дузпа. Това се случи обаче след преглед с ВАР. Дузпата беше отсъдена, а Бенрама не сгреши и реализира за 1:0.

В 67-та минута Фиорентина изравни, след като Нико Гонсалес свали с глава топката към Джакомо Бонавентура, който с хубав удар от воле вкара за 1:1. 

Мачът вървеше към продължения, когато в 90-та минута Лукас Пакета изведе чудесно Джаръд Боуен, който излезе сам срещу Терачано и го преодоля за 2:1, хвърляйки в екстаз всички в Уест Хям. 

Така Уест Хям стана вторият носител на Лигата на конференциите, след като италианския Рома беше първият носител през миналата година. 

Това беше исторически едва втори европейски трофей за Уест Хям. Тимът има КНК през 1965г. 

Със спечелването на трофея Уест Хям си осигури и директно място в групите на Лига Европа за следващия сезон. 

Фиорентина пък потъна в сълзи, защото загуби втори пореден финал през този сезон, след като падна и във финала за Купата на Италия срещу Интер с 1:2. Фио няма да играе в евротурнирите през новия сезон, въпреки че игра два финала.