Лудогорец е новият шампион на България за 12-ти пореден път, след като победи с 1:0 във Варна тима на Черно море. В същото време в София ЦСКА победи с 2:0 Левски, но това не беше достатъчно на "червените" да грабнат титлата, защото трябваше Лудогорец да не побеждава във Варна, за да може ЦСКА да е шампион.

В София ЦСКА победи Левски след голове на Хайнц и Назон.

В 22-та минута Тобиас Хайнц беше изведен чудесно сам срещу Андреев, но не успя да направи хубав удар и удари греда.

В 35-та минута ЦСКА откри след ужасяваща грешка в защитата на Левски и вратаря Пламен Андреев. Тибо Вион изпълни тъч, а никой от бранителите на Левски забравиха Тобиас Хайнц, който с глава реализира, изпреварвайки излезналия неразчетено Андреев.

В 61-та минута Андреев направи кошмарна грешка, след като отново излезе напред този път извън наказателното поле и се опита да изчисти топката, но вместо това я подари на Дюкенс Назон, който напредна и на опразнената врата вкара за 2:0. 

В 79-та минута Иван Турицов и Сонко Сундберг се сблъскаха при ситуация, при която и двамата получиха директни червени картони и ЦСКА и Левски останаха с по 10 човека.

Лудогорец стана шампион след гол на Матиас Тисера и успех с 1:0 над Черно море във Варна.

В 50-та минута след центриране на Десподов от корнер, а Шоу отклони с глава към Матиас Тисера, който с глава реализира за 0:1. 

В 90-та минута Лудогорец остана с човек по-малко, след като Клод Гонзалвеш беше изгонен за втори жълт картон. 

Така Лудогорец стана шампион за 12-ти пореден път и ще играе в квалификациите в Шампионска лига. ЦСКА и ЦСКА 1948 ще играят в Лигата на конференциите. 

Снимка: Спортал