Дербито меду ЦСКА и Левски завърши без победител и завърши 1:1. Мачът традиционно се игра на националния стадион "Васил Левски" пред доста голям интерес. В края на полувремето Роналдо откри за Левски, но в началото на втората част Йонатан Линдест успя да изравни. 

Двубоят не се размина и без инциденти, след като феновете на двата отбора се замеряха с ракети и имаше ранен фен на ЦСКА.

След престрелка с ракети: Фен на ”ЦСКА-София" е откаран в болницаДикторът на стадиона няколко пъти е предупредил феновете да престанат

"Левски" води 1:0 на ЦСКА на почивката, опасна престрелка с ракети на стадиона

В 15-та минута Естрада поиска дузпа за нарушение на Кордоба срещу него, но съдията отсъди играта да продължи.

В 17-та минута Тобиас Хайнц вкара за ЦСКА, но голът беше отменен заради засада.

В 43-та минута Левски откри, след като Цунами центрира, а Роналдо с глава засече за 0:1.

Второто полувреме стартира чудесно за ЦСКА и тимът изравни, след като в 48-та минута Кристиан Димитров остави топката за вратаря Пламен Андреев, но Линдест беше зад гърба на бранителя и се възползва от грешката, след което пое топката и между Димитрова и Кордоба, които бяха застанали пред вратата прокара топката и изравни - 1:1.

До края на мача не падна нов гол и мачът завърши наравно.

Равенството обаче не устройваше нито един от двата отбора, които и без това изостават от лидерите Локомотив и Черно море. С равенството Левски е 4-ти с 23 точки, а ЦСКА е на третата позиция с 25 точки. По-късно днес е двубоят между Локомотив и Черно море и при победа на един от двата отбора те ще се откъснат пред преследвачите. Локо е лидер с 29 точки, а Черно море е втори с 28 точки.

За двата отбора предстои пауза заради националните отбори, а следващите им срещи ще са около 20 октомври, но все още няма точни дати и часове за срещите.

Снимка: Спортал