Втородивизионният ЦСКА 1948 обяви привличането на бившия халф на Дунав и Ботев Пд Васил Шопов. Халфът се обвърза дългосрочно с армейците и се включи във вчерашната контрола срещу Пирин Благоевград. Имах доста предложения от нас и от чужбина, но избрах ЦСКА, защото хората от клуба бяха най-настоятелни и харесах високите им цели. Играл съм и в Трета лига, и във Втора Лига, така че това не е проблем за мен. Втора лига може да не е толкова качествена като футбол, но е доста трудна, дори по-трудна. В елита е пълно с отбори, които нямат особени цели, сподели Шопов.

Познавам повечето момчета, така че лесно ще се адаптирам. Присъствието на земляци като Дени Александров и Ники Христов безспорно ще помогне, добави още Шопов, който разтрогна контракта с елитния Ботев. Благодаря на хората в Пловдив. Имах хубави моменти, имах и лоши. Оставам с добри чувства, добави той.

Халфът е юноша на Спартак Плевен и с особен заряд очаква първото гостуване за сезона. Жалко, че мачът е в Ловеч. Плевен е футболен град и публиката заслужаваше малко усилия да се оправи стадиона и Спартак да играе у дома. Спартак е на сърцето ми, но излизам за победа с екипа на ЦСКА, добави още Васил Шопов.