Трима играчи на Ботев и Локомотив ще пропуснат предстоящите мачове в турнира за Купата на България, а треньорът на Ботев Желко Копич няма да води отбора в мача срещу Черноморец Балчик. 

Ботев ще бъде без старши треньора си Желко Копич в гостуването на Черноморец Балчик в турнира за Купата. Дисциплинарната комисия наказа хърватския наставник да не води тима за една среща и глоба от 900 лв. след мача с Арда. 

Играчите Мохамед Брахими и Самуел Супрайен също ще пропуснат гостуването на Черноморец Балчик. Двамата получиха петите си жълти картона срещу Арда. Брахими е глобен с 1000 лева, а Супрайен с 300.

Халфът на Локомотив Георги Каракашев също е наказан заради пети жълт картон. Той ще трябва да заплати и глоба от 250 лева. Отсъствието на Каракашев може да създаде проблеми за Локомотив за гостуването на Марек в Дупницата за Купата, защото с травма е и основният дефанзивен халф на тима Петър Витанов. Хубавата новина е завръщането на другият дефанзивен халф Пиер Зебли, който беше наказан за последния мач с Хебър. 

Хубавата новина е, че и четиримата ще са на линия за осминафиналите ако Ботев и Локомотив стигнат до тях. 

Ботев гостува на Черноморец Балчик на 25 ноември, а Локомотив гостува в Дупница на Марек на 27 ноември.