Треньорът на Словачко Мартин Севдик коментира загубата на тима си от Локомотив в първия мач от втория предварителен кръг на Лигата на нациите. 

"Очаквахме изравнен двубой, така се и получи. Преобладаваше битката по всички части на терена. През първото полувреме и двата отбора имаха по 1-2 ситуации, които не успяха да реализират. През втората част започнахме активно, владеехме повече топката, но не успявахме в последната третина да създадем нещо по-сериозно. Не успяхме да влезем в наказателното поле и да създадем добри положения. Още преди мача казах, че отборът, който допусне по-малко грешки, ще победи. Точно така се и получи. При гола направихме поредица от глупости, които ни костваха загубата. Разочаровани сме. Не биваше да действаме толкова хазартно в тази ситуация. Но запазваме надеждите си за втория мач", заяви Мартин Сведик.

"Забелязах някаква нервност в играчите в средата на терена. Като че ли имаха твърде много респект от противника. Със сигурност знаехме за качествата на Димитър Илиев. Той отново показа качествена игра, но не бих казал, че точно той е дал някакво предимство на съперника. Не им позволихме много ситуации пред нашата врата. През второто полувреме имаха два удара, но единият влезе. Но не смятам, че той е играчът, който наклони везните в едната посока", допълни специалистът.

"Съдията пускаше малко по-свободна игра, не свири няколко нарушения. Имаше една ситуация за дузпа срещу Хофман, която не бе отсъдена. Но може би това, че не накъсваше играта, бе положително за мача като цяло. Няма да казвам какви са шансовете ни в проценти само пет минути след срещата. Ще си направим анализите. Все пак това бе само първият двубой", каза още наставникът.

"След цялата ситуация с COVID атмосферата тук бе страхотна. Тя може да вдигне играчите. Надявам се и нашите фенове да направят същата бурна атмосфера, която да ни даде сили", завърши Севдик.