Старши треньорът на Левски Делио Роси не подаде оставка и след отпадането от Вадуц в първия предварителен кръг на Лига Европа. Нещо повече – той похвали отбора си, въпреки отпадането, заяви, че то не е срамно и наговори още куп странни неща.  

Трябва да съжаляваме изцяло заради първия мач. Днес направихме това, което трябваше да направим, но нямахме и късмет, каза Роси. Първият гол стана след като нашият краен защитник не беше дублиран. А и всичките ни футболисти бяха в една линия. Но грешки стават. Не трябваше да пропускаме дузпата, а и не ни дадоха чиста дузпа, но това изглежда като извинение. Сменихме няколко изпълнители на дузпи. Срещу Славия отново изпуснахме.

Във футбола се случва всичко. Изиграхме слаб първи мач. Днес играхме много добре и заслужавахме да продължим. Да се срамуваме е малко преувеличено. Извинявам се, че не преминахме в следващия кръг. Аз поемам отговорността. Когато не са добри резултатите, кой е виновен?! Треньорът, каза още Роси.

Оставката е признак човек да се предаде. Аз не се предавам. Оставка подава човек, който няма повече какво да прави. Аз не се чувствам такъв. Резултатите не са добри и ще говоря с клуба по този въпрос. Мисля, че можем да продължим напред. Но ако аз и клубът решим, че трябва да напусна - ще си отида. Имам идея в главата си и ще ги обсъдя с клуба. Уважавам мнението на другите, но взимам решенията с моята глава, добави Делио Роси, цитиран от sportal.bg.

Италианецът говори и относно селекцията. Всички футболисти, които са тук, съм ги одобрил. Всички изгонени също са мое решение, поясни той, но се изказа странно относно напускането на Стефан Панайотов: Знам, че той е по-добър футболист от Белмонт. Питайте ръководството защо Панайотов си тръгна, а Белмонт остана. Не съм спортен директор. Аз съм треньор. Ако ми кажат, че трябва да съм спортен директор, тогава моята функция ще бъде променена. Ако ми поискат мнението за даден футболист, ще си го дам. Но ние правим някакъв процес в момента. Имам отлични отношения с президента. Не трябва да забравяме, че той е президент, а аз - треньор, допълни италианецът, който отговори по следния начин дали има предвидена неустойка в договора, която не позволява на сините да го уволнят: Трябва да си прегледам договора по-добре. Не знам там да има някаква неустойка.