ЦСКА 1948 договори звездата на Локомотив (Пловдив) Бирсент Карагарен. Това стана ясно днес, след като по-рано през деня футболистът на "смърфовете" е имал среща с хора от ръководството на столичния клуб, пише Спортал.

Двете страни са уточнили всички детайли помежду си и са си стиснали ръцете. Карагарен се е разбрал за личните си условия и се очаква той да се присъедини към лагера на "червените" в най-скоро време.

Офанзивният полузащитник е един от най-постоянните играчи на "черно-белите" през последните години. Той е юноша на пловдивския клуб и бързо се превърна в любимец на феновете със сърцатата игра, която показа по време на престоя си на "Лаута".

Бирсент Карагарен е двукратен носител на Купата на България (2019, 2020), а веднъж спечели и Суперкупата с Локо (Пд).

През 2019 година получи първата си повиквателна за националния отбор на България. Той записа 13 мача за "лъвовете", в които не успя да се разпише.

Припомняме, че Карагарен започна подготовка с Локомотив в петък. 

Все още не е ясно дали и други двама основни играчи на Локомотив ще преминат в ЦСКА 1948. Става въпрос за бранителите Матеус Силва и Райън Бидунга, които също като Карагарен започнаха подготовка с Локомотив.