Хаос съпътстваше организацията в навечерието на финала от Шампионската лига между Манчестър Сити и Интер в Истанбул, пише sportal.bg

Медиите показаха снимки на фенове, които вървят по магистралата в непосредствена близост до неподвижното движение в отчаян опит да стигнат до стадион “Ататюрк”.

Много от привържениците на двата отбора съобщават, че пътуването им е отнело почти два часа, като много автобуси са заседнали в ужасяващия трафик, докато тези, които са избрали да пътуват с метрото - дори с три прекачвания - са се справили по-добре, тъй като са имали климатик и пътуването им е отнело “само” 90 минути.

Феновете са били принудени да изминат пеша близо пет мили, за да стигнат до стадиона.

Преди срещата УЕФА насърчи феновете да се възползват от автобусите, които започнаха да тръгват в 13:00 часа местно време - девет часа преди началото на срещата - като последният автобус трябваше да тръгне в 18:00 часа.

Същевременно пожар избухна около стадион “Ататюрк” в навечерието на мача , забелязаха очевидци. Гъст и черен дим изпълваше небето в района, който идваше от близък склад на фабрика. Пожарникарите в Истанбул продължаваха да се опитват да овладеят ситуацията.