Време е за решителните битки в Шампионската лига. Тази вечер започват полуфиналите, като в първия двубой Тотнъм посреща Аякс на новия си стадион в Лондон. Двубоят започва в 22 часа и ще се излъчи пряко по MAX Sport 3, както и като pay-per-view на платформата live.a1.bg.

Едва ли някой е слагал в сметките тези два отбора преди началото на надпреварата. Те обаче определено внесоха свеж полъх в турнира, в който напоследък властват обичайните заподозрени. Класирането и на Тотнъм и на Аякс до тази фаза е напълно заслужено и дойде след страхотен футбол, демонстриран и от двата отбора. В елиминационната фаза Тотнъм отстрани убедително Борусия Дортмунд и Манчестър Сити след спиращ дъха реванш със 7 гола на Етихад. Аякс пък детронира европейския клубен шампион Реал и един от големите фаворити – Ювентус. При това – с изключителен футбол и победи на реванша при гостуванията и в двата сблъсъка. Което означава, че и Тотнъм и Аякс са в състояние да предложат много емоции и зрелище.

Любопитен факт около мача довечера е, че цели четирима футболисти на "шпорите" са бивши играчи на Аякс. Тоби Алдервейрелд, Давинсон Санчес и Кристиан Ериксен ще са титуляри, а Ян Вертонген до последно ще е под въпрос заради травма.

Домакините имат повече кадрови проблеми. Маурисио Почетино със сигурност няма да може да разчита на голмайстора си Хари Кейн, Ерик Ламела, Серж Орие и Хари Уинкс. Голям удар е и отсъствието на корееца Хеунг-Мин Сон, който е наказан.