Английският топрефер Марк Клатенбърг заяви, че и двете решения на турския рефер Джунейт Чакър, дошли след намесата на ВАР са напълно правилни. Снощи Манчестър Сити победи Тотнъм с 4:3 на Етихад в луд мач с много обрати и спорни моменти, но отпадна след загуба с 1:0 в Лондон. Третото попадение за Тотнъм на Йоренте предизвика най-много спорове, тъй като останаха съмнения, че топката удря испанеца в ръката преди да се отклони от бедрото му и да влезе в мрежата. Чакър дълго гледа ситуацията на видео и реши да признае гола.

Изгледах положението от различни камери – от едната се вижда, че има ръка, от друга – че няма. Дори и да има обаче – допирът е съвсем лек и не влияе, също така не е умишлен и най-важното – Йоренте отбелязва гола с бедрото, а не с ръката. При това положение попадението е редовно, смята Клатенбърг.

Що се отнася до отменения пети гол на Манчестър Сити в добавеното време – там ситуацията е ясна. Засада има и това призна дори мениджърът на Сити Пеп Гуардиола. Халфът на Тотнъм Кристиян Ериксен връща топката назад, но тя се отклонява от Бернардо Силва преди да попадне у съотборника му Аугеро. При това положение голът на Стърлинг трябва да не бъде зачетен, тъй като има засада – независимо дали става дума за рикошет, както е в случая, или не, смята Клатенбърг.