Треньорът на ЦСКА Стойчо Младенов наруши мълчанието си и говори на брифинг пред медиите. Младенов показа няколко спорни ситуации в ущърб на тима му. Той заяви, че има заговор срещу ЦСКА. Младенов каза още, че отдавна не си говори със собственика Гриша Ганчев и не прави селекцията на отбора. 

“Българският футбол ще бъде в по-цветущо състояние, ако собствениците дадат възможност на треньорите да селектират и менажират отборите. При българските клубове, в които е дадена тази възможност имат успехи. На мен не ми е дадено правото да селектирам и менажирам. До декември месец работихме в екип, но след това се получиха стълкновения и аз нямам тази възможност. Тези няколко футболисти, които бяха взети през пролетта не знам кой ги е гледал. Те имат нужда от адаптация. Това ръководство във времето си е доказало с попадения в селекцията си, но това не е достатъчно. В тази дейност трябва да участва треньора. Когато имам думата - този се взима, този не, тогава съм готов да нося цялата отговорност. До декември месец беше удоволствие да работим с господин Ганчев, но се случиха някои неща и се отдалечихме и не си говорим оттогава. Комуникацията ми е с Дани Ганчев", разкри Младенов.

"Ние имаме план, по който работим. Никой не е казал, че трябва да ставаме шампиони. Може би аз бях този, който изисква да се раздаваме по шампионски. Имам две години, в които да изградя отбор, с който да преборим Лудогорец. Имало е много неща от предишни ръководство, които ни забавиха и сегашното трябваше да го оправят. Това много ни забави", каза още Младенов.

Младенов показа и спорни ситуации от двубоите с Левски, Ботев, Черно море, Арда и Пирин. Според наставника на ЦСКА всичките тези ситуации са нарочно давани против тима. 

Той дори заяви, че реферите, които не свирят срещу ЦСКА биват наказани. 

Младенов е наказан за три мача и няма да води "армейците" в дербито срещу Левски през този уикенд.