Стадионът на Монца ще се казва Силвио Берлускони. От клуба ще направят този жест към Берлускони, който беше собственик на отбора. Легендарният италиански бизнесмен и политик почина вчера на 86-годишна възраст. 

От Монца го почетоха със специално видео и постове в социалните мрежи. 

Берлускони взе Монца, след като напусна Милан и успя да вкара отбора в Серия А. Заедно с Адриано Галиани Берлускони изгради много силен отбор, който завърши в средата на класирането в италианския футболен елит през изминалия сезон. 

В същото време стана ясно, че гръцкият магнат Евангелос Маринакис ще закупи тима. Той притежава вече два футболни клуба - гръцкия Олимпиакос и английския Нотингам. 

Според медиите целта пред отбора е да се качи още по-напред в класирането и да се бори за участие в евротурнирите. 

Феновете на Нотингам са радостни от новината, защото е много вероятно звездата на Монца Карлос Агусто да дойде в Нотингам. Англичаните имат сериозен интерес към него, но в борбата са още няколко клуба, сред които Интер и Ювентус. 

Ексцентричният Маринакис влезе в историята на футбола през миналия сезон, след като направи абсолютен рекорд за клуб от топ 5 първенствата и привлече през лятото близо 20 нови играчи в Нотингам. Това се оказа правилно и тимът запази мястото си във Висшата лига и до доста преди края на сезона.