Спортният директор на Тотнъм Фабио Паратичи няма да може да изпълнява практически задълженията си, след като Световната футболна централа направи наказанието, което му наложи Италианската футболна федерация, международно. През януари бившият директор на Ювентус бе санкциониран от местната асоциация със забрана да извършва футболна дейност за период от 30 месеца. Причината бе заради обвиненията за финансови злоупотреби в клуба, заради което още 11 официални лица получиха подобни санкции, а от актива на отбора бяха отнети 15 точки.

Наказанието бе валидно само за територията на Италия, което не пречеше на Паратичи да работи за Тотнъм. Италианската федерация обаче е изпратил молба до ФИФА санкцията да стане валидна за целия футболен свят. Тази молба е била уважена, което от ФИФА вече потвърдиха за "Скай спортс".

"ФИФА потвърждава, че след искане от ФА на Италия (FIGC) председателят на Дисциплинарната комисия на ФИФА е решил да разшири санкциите, наложени от FIGC на няколко футболни длъжностни лица, така че те вече са ефективни в световен мащаб", гласи изявлението на ФИФА, изпратено до "Скай спортс".

Впоследствие медията е отправила запитване до Тотнъм и ФА на Англия как това ще се отрази на работата на Паратичи. От отговорите е станало ясно, че той не може да извършва дейност директно на трансферния пазар - не може да разговаря с агенти, нито да преговаря за сделки, което е основна част от работата му като футболен директор. Той обаче може да извършва вътрешни дейности в клуба, включително да присъства на срещи. От медията са отправили допълнително запитване дали при това положение Паратичи ще има право да участва в процесите, свързани с преговорите и назначението на евентуален нов мениджър на Тотнъм. Все още този въпрос остава отворен. Според "Мирър" обаче наказанието ще попречи на Паратичи да участва активно в процеса, което ще затрудни много клуба.