Спартак започна подготовка за втория полусезон в Югоизточната Трета лига. Отборът направи първа тренировка за новата година на стадион Тодор Диев. 

Спартак завърши на 9-то място с 32 точки след края на първия полусезон. 

От клуба се похвалиха и с трансферен удар, след като привлякоха играч от елита. Става въпрос за бившия капитан на Хебър Цветелин Тонев, който от новата година ще играе за Спартак.

Тонев е юноша на Ботев, преминал е и през школата на Левски, играл е и в Нидерландия, а в България е играл още за Ботев Враца, Монтана, Раковски. 

Тимът започна подготовка с 23-ма играчи. а с отбора започнаха три нови попълнения - Цветелин Тонев от Хебър, Петко Петков от Оборище и Сонер Полат от Гигант Съединение. С мъжете започна подготовка и Ангел Генчев от втория отбор. След края на есенния полусезон Спартак се раздели с Георги Йотовски.

Групата на Спартак: Петър Мильотев, Кристиян Милушев, Кирил Георгиев, Георги Лазаров, Николай Георгиев, Мирослав Радев, Цветелин Тонев, Даниел Спасов, Александър Стойчев, Йълмаз Сюлейман, Радослав Влашев, Димитър Милчев, Петко Петков, Васил Стойчев, Давор Илиев, Антон Маргаритов, Кръстьо Милев, Веселин Локов, Цветан Вълчинов, Тодор Тимонов, Димитър Юруков, Сонер Полат, Ангел Генчев.

Контролни срещи:

14 януари   Ботев II - Спартак

21 януари   Спартак  - Оборище

28 ануари   Саяна - Спартак

5 февруари Спартак - Септември II