Спартак започва с домакинство на Сокол Марково в турнира за Купата на България, а Тракия Нови извор посреща Атлетик Куклен, това стана ясно след тегления жребий днес в Зоналния съвет на БФС в Пловдив.

Срещите от първия кръг на Пловдивска област в турнира ще се играят на 11 август. 

Победителите ще играят в зоналния финал на 18 август. 

М а ч о в е т е 
1. кръг, 11 август, 18,00 часа
А. 4. Спартак-Пловдив-1947  - 1. Сокол (Марково)
Б. 3. Тракия-2008 (Нови извор) - 2. Атлетик (Куклен)
 
2. кръг, 18 август, 18,00 часа
В. Победител от А. - Победител от Б.
 
Победителят се излъчва в една среща. При равенство в редовното време се пристъпва към изпълнението на дузпи. Домакин е отборът от по-долната група. Ако и двата отбора са от една група, тимът отляво е домакин на срещата. Домакините поемат разходите по мача.
 
Спечелилият мач В. е представителят на Пловдивска област, който нататък ще играе с тима на ФК Родопа-Смолян (Смолян), като представител на Смолянска област. Победителят става един от четирите тима - участници от Югоизточна България.
 
По право сред четирите представителя на зоната е и миналогодишният победител в турнира за Купата на АФЛ ФК Розова долина (Казанлък). Другите две места ще бъдат разпределени за победителя от мача на представителите на областите Хасково и Кърджали и победителят в потока Бургас / Ямбол / Сливен / Стара Загора (ако има други заявили участие, освен Розова долина).