Собственикът на Марица Христо Христов даде коментар чрез официалната страница на клуба за обвиненията, че клубът е участвал в уговорени мачове. Вчера след доклад на УЕФА Дисциплинарната комисия наказа с 5000 лева Марица. Причината е съмнения в участие на клуба в три уговорени мачове. От елита също има наказан - тимът на Ботев Враца също за три двубоя беше наказан с 5000 лева.

Ето какво заяви Христов:

По повод наложената от БФС глоба на „Марица“ за СЪМНЕНИЯ за уговорени резултати от футболни срещи, като собственик на клуба заявявам:

1. Нито аз, нито някой от футболистите на „Марица“ сме участвали в манипулация на футболни срещи или резултати.

2. Заставам твърдо зад футболистите на „Марица“ и няма да допусна да се петни името им, както и това на клуба.

3. В съвременния свят, в който е модерно всичко да се записва и за всяко нещо остава следа, не може да няма информация кой, кога, къде и колко е залагал на дадена футболна среща. Нека тази информация да бъде разгласена, ако изобщо има такава.

4. Разбирам, че БФС са длъжни да реагират щом има доклад от УЕФА, но мисля че е редно санкции да бъдат налагани, когато има доказани нарушения.

5. Бих съдействал напълно на всеки орган или организация, която желае да направи проверка или разследване на посочените или други футболни срещи.

УЕФА обяви съмнение за уговорка в мач на Ботев Пловдив, Марица изгърмя с 5000 лева заради три двубояРешението е на Дисциплинарната комисия, а наказани са Ботев Враца и Марица с парична глоба