След 40 години мъжкият национален отбор по футбол отново ще играе в Пловдив. Днес от 19:00ч. на стадион "Христо Ботев" в Пловдив националите приемат тима на Иран в контрола

Очаква се оттук нататък националите да играят в Пловдив и в оставащите две домакинства от европейските квалификации. 

За първи път мъжкият национален отбор ще играе на стадион "Христо Ботев" в Пловдив. До момента три пъти Пловдив е бил домакин на мачове на мъжкия отбор, но и трите срещи се играят на стадион "Пловдив". В тях побеждаваме през 1973г. СССР с 1:0 в контрола, падаме от Чехословакия с 0:1 пак в контрола и правим равенство със СССР в олимпийска квалификация - 2:2. В срещите гостуват и двама носители на Златната топка - Олег Блохин и Игор Беланов. 

Повече за историята на домакинствата на националите в Пловдив вижте тук:

Националният отбор за четвърти път ще играе в Пловдив и за първи път на КолежаДвубоят с Иран ще сложи край на серия от 40 години без мачове на мъжкия национален отбор в Пловдив

България почива днес в квалификациите, където тръгнахме много лошо и сме с точка след две точки след първите 4 мача и почти нямаме шансове за едно от първите две места. В неделя националите гостуват на Черна гора в петата си среща от европейските квалификации. 

Иран е един от най-силните азиатски отбори. Тимът се класира за Световното първенство в Катар през миналата година, където спечели срещу Уелс, измъчи серизно в САЩ в директна битка за класиране на осминафиналите и загуби тежко от Англия. 

Иранците ще играят контрола с България и Ангола, но въпреки това са в оптимален състав. Звездите на тима Ехсан Хайсафи, Алиреза Джаханбахш, Мехди Тареми и Сардар Азмун ще играят на Колежа. 

Това ще е едва втори мач между двата тима. Първият беше на 26 април 1978г. и отново в контрола, но тогава в Техеран двубоят завършва 1:1. Али Парвин открива от дузпа, а Трайко Соколов изравнява. 

В първоначалния състав на България нямаше повикан пловдивчанин, но Петко Христов се контузи и на негово място беше викнат пловдивчанинът Кристиан Димитров, който играе в Левски.

Вероятен състав на България:

Даниел Наумов, Иван Турицов, Валентин Антов, Димо Кръстев, Виктор Попов, Доминик Янков, Илия Груев, Андриан Краев, Ивайло Чочев, Кирил Десподов, Георги Русев