Интригуващи сблъсъци ни чакат тази вечер в Шампионската лига, въпреки, че поне на пръв поглед нещата изглеждат предрешени в полза на фаворитите в два от четвъртфиналите. Барселона посреща Манчестър Юн на Ноу Камп, след като успя да победи с 1:0 на Олд Трафорд преди седмица. Стадионът на каталунците е свято място за червените дяволи, които точно преди 20 години преживяха един от най-звездните мигове в клубната си история. На финала на Шампионската лига те губят от Байерн с 0:1, но триумфират с две попадения в самия край на мача. Победния гол е дело на настоящия мениджър на Юнайтед – норвежецът Оле Гунар Солскяер.

Ще има ли ново чудо на Ноу Камп? По-скоро не, защото реалностите и съперникът са съвсем различни. Барселона играе успешно срещу Манчестър и е спечелил последните 3 мача с този съперник в Европа. Тимът на Солскяер показа, че е способен на чудеса в предишния кръг, когато победи ПСЖ с 3:1 като гост и се класира напред след 0:2 в първата среща на Олд Трафорд. Преди това в груповата фаза надигра и Ювентус в Торино. Нито Барселона е ПСЖ обаче, нито сегашният Юнайтед прилича на онзи от 1999 година начело със сър Алекс Фергюсон и с имена като Теди Шерингам, Дейвид Бекъм, Райън Гигс, Петер Шмайхел, Гари Невил, Пол Скоулс, Ники Бът и др. Така че Барселона едва ли ще пропусне шанса да се възползва от благоприятния резултат в първия мач.

В другия двубой Ювентус посреща Аякс след 1:1 в Амстердам. Холандският тим няма загуба като гост в турнира до момента и се очертава като хитът на сезона, но едва ли ще му стигнат силите срещу Роналдо и компания. В предишния кръг Аякс хвърли бомбата и помете Реал Мадрид на Бернабеу, детронирайки го от трона. Италианският тим обаче много добре знае как да играе за резултат и все пак разполага с по-класния отбор, колкото и свеж полъх да внася младият тим на Аякс с представянето си в Турнира на богатите. Двата мача са тази вечер от 22 часа.