Франция тръгна с измъчена победа с 2:1 срещу Австралия на световното в Русия. Петлите по никакъв начин не убедиха, че са сред фаворитите за титлата, а техните съперници бяха напълно равностойни и дори в определени периоди надиграха именития си противник. Мачът се превърна в исторически – за пръв път на Мондиал бе отсъдена дузпа след използване на новите технологии за видеоповторение.

Първото полувреме предложи малко интересни моменти и завърши 0:0. След почивката събитията се разиграха светкавично. В 57-та минута Гризман нахлу в пеналта, а Рисдън му направи шпагат. Реферът първоначално даде знак играта да продължи, но след това трябваше да изгледа положението. Играта се накъса, но в интерес на истината Рисдън наистина закачи Гризман и дузпа имаше. Нападателят на Атлетико Мадрид бе точен – 1:0 за Франция. Само 4 минути по-късно Юмтити левашки игра с ръка в пеналта след центриране на озитата отдясно – безспорна дузпа, без да има нужда от повторение. Йединак реализира от бялата точка и изравни.

След този гол австралийците заиграха още по-добре, а Франция изглеждаше в шок. Все пак в 81-та минута петлите разиграха бърза акция през центъра, Погба стреля, топката се удари в крака на защитника Бехич, след това се чукна в горната греда и падна зад голлинията – 2:1 за Франция.