Бранителят и капитан на Барселона Жерар Пике отнесе куп подигравки в социалните мрежи след безумната си грешка в мача срещу Интер снощи, който завърши 3:3. Пике въобще не прецени добре ситуацията и беше уверен, че зад него няма играч на Интер и вратарят Тер Щеген ще улови. Пике дори вдигна ръце и не изчисти топката, която достигна до Николо Барела и той изравни за 1:1. 

Голът беше в много важен момент при 1:0 за Барса, а след това Интер направи пълен обрат и каталунците трябваше да изравняват. С равенството Барселона съвсем се закопа и има изключително минимални шансове за класиране на елиминациите. 

Естествено най-бесни бяха феновете на Барселона, които категорично смятат, че Пике вече няма място в отбора. Отделно според повечето информации именно Пике е сред причините Меси да си тръгне от Барселона. Дори стана ясно, че Меси е поставил условие на Барселона при евентуално негово завръщане Пике да бъде продаден. 

Доста от феновете на другите отбори също се подиграха на Пике, а някои коментари гласяха, че е хубаво да играе всеки път титуляр в мачовете на Барселона.