България изигра най-силния си мач от началото на европейските квалификации и направи 2:2 като домакин на Унгария. Двубоят, за който имаше много полемики къде да се играе се проведе на стадион "Васил Левски" в София без публика. Мартин Адам откри в 10-та минута, но Спас Делев в 24-та изравни. Валентин Антов за България и Милош Керкез за Унгария бяха изгонени и двата тима останаха с човек по-малко. Кирил Десподов от дузпа в 79-та минута направи 2:1, а Алекс Петков си отбеляза автогол в последните секунди и малко не стигна на националите за успеха.

Двубоят беше официален дебют на новия треньор Илиан Илиев. 

Пред стадиона имаше сериозни безредици с ранени полицаи и фенове. Горяха полицейски коли и линейки имаше и сблъсъци между ултрасите и полицията, както и много хвърлени бомбички, факли, димки и различни предмети.

В София е страшно! Горят полицейски коли и линейки, меле между ултраси и полицията, има ранениОбстановката е много напрегната

Безредици на протеста на феновете - летят бомбички и ракети, полицията отговори с водни оръжия

Двубоят беше доста интересен, а Мартин Адам откри резултата в 10-та минута, след като голямата звезда на унгарците Собослай центрира от фаул, а Наги засече с глава за 1:0.

В 24-та минута националите изравниха, след като Спас Делев получи пас в пеналта и не сгреши за 1:1. 

Драматичната среща продължи и с червен картон в 35-та минута за националите ни. Валентин Антов направи фаул и получи втори жълт картон и България остана с 10 човека.

Съвсем малко след това Илия Груев получи директен червен картон и България можеше да остане 9 играчи, след като Ендре Ботка се откъсна и Груев го фаулира. След преглед с ВАР обаче се видя, че Груев не е последен в защита и червеният картон беше отменен, а националите останаха с 10 човека. 

В 56-ата минута Милош Керкез беше изгонен от игра с червен картон, след като се вряза грубо в краката на Алекс Петков пред българската врата. Така паритета беше възстановен и двата отбора бяха с по 10 човека.

В 78-та минута Кирил Десподов беше спънат в наказателното поле и съдията отсъди дузпа. Зад топката застана именно Деспосов, който не остави шансове на Дибуш за 2:1 и пълен обрат за България! 

Унгарците бяха притиснати до стената и пробваха да изравнят и на два пъти Собослай беше близо до това, но Наумов го отчая.

В 7-та минута от добавеното време обаче Унгария все пак стигна до 2:2. Алекс Петков си вкара автогол. 

Така Унгария се класира за Евро 2024, а България остана без победа до момента в последната една година.

С равенството България събра 3 точки, но остава на последното място в групата, Унгария събра 15 точки и е лидер в групата и се класира вече и на практика за Европейското. Сърбия е на второто място с 13, а трети са Черна гора с 8 точки, а на 4-то място е Литва с 6 точки.

За националите предстои още един мач за края на годината срещу Сърбия, който ще се играе на 19 ноември от 16:00ч. 

България: Даниел Наумов, Виктор Попов, Валентин Антов, Алекс Петков, Антон Недялков, Илия Груев, Ивайло Чочев, Кирил Десподов, Филип Кръстев, Спас Делев, Мартин Минчев.

Унгария: Денес Дибуш, Ендре Ботка, Адам Ланг, Атила Шалай, Лоик Него, Адам Наги, Доминик Собослай, Калъм Стайлс, Милош Керкез, Мартин Адам, Кевин Чобот

Снимка: Спортал