Немският гранд Байерн Мюнхен се намира в най-лошия си период от повече от 16 години. Тимът е вече на цели 10 точки от лидера в Бундеслигата Байер Леверкузен, а днес ще трябва да обръща Лацио в осминафиналите на Шампионската лига, след като загуби първата среща с 0:1.

Освен всичко друго Байерн е пред угрозата да не спечели нито един трофей през тази година, след като загуби финала за Суперкупата и отпадна рано в турнира за Купата на Германия.

Байерн не е губил на осминафинал от сезон 2018-2019, когато отпадна от един от грандовете във футбола Ливърпул, който впоследствие спечели и трофея. 

Сега обаче отпадане от Лацио на първата фауза от евротурнирите би било грандиозен гаф. Реално ако Байерн отпадне може да се счита, че сезонът за баварците ще приключи още днес. 

В първия мач капитанът на римляните Чиро Имобиле от дузпа донесе ценния успех на домакиите. 

В другия полуфинал не би трябвало да има изненади, след като ПСЖ победи с 2:0 в първата среща Реал Сосиедад.

Добрият аванс донесоха Килиан Мбапе и Брадли Баркола.

Въпреки това ПСЖ не се намира в никак добра форма, а треньорът Луис Енрике вече показа на звездата на тима Мбапе, че може да седне на пейката по всяко време, след като го извади още на полувремето в двубоя срещу Монако в петък - 0:0. Както е известно Мбапе почти сигурно ще напусне през лятото френския гранд без пари и ще премине като свободен агент в Реал Мадрид.

Ето и мачовете днес: 

22:00ч. Байерн Мюнхен - Лацио 

22:00ч. Реал Сосиедад - ПСЖ