Едва ли някой може да оспори факта, че Ювентус е един от най-добре представящите се футболни отбори през последните няколко сезона. Италианският гранд винаги показва добро лице в европейските клубни турнири, а у дома е пълен хегемон. През новия сезон в състава на Ювентус ще се подвизава един от най-добрите играчи на нашето време - Кристиано Роналдо. С привличането на португалския нападател, Юве не само повиши класата в своя тим, но също така и даде заявка за пореден силен сезон. С натрупания опит през последните години, стабилността в тима и Роналдо, Ювентус сякаш е готов да превзема европейския трон. Серия А ще бъде задължителна за спечелване, но истинската цел се казва Шампионска лига.

Постоянството на Юве

Ювентус е отборът с най-много титли в италианския шампионат. Тимът е спечелил първенството 34 пъти, но освен това в момента се намира в серия от 7 поредни титли. “Бианконерите” са пълен хегемон в Италия през последните сезони, като зад успехите им не стоят никакви съмнения. Очакванията на Betfair са Ювентус отново да спечели титлата в Серия А, като шансовете на тима са оценени най-високо, а вторият претендент - Наполи, е доста по-назад. Ювентус надграждаше след всеки един шампионски сезон, надгради и сега. Целта пред “старата госпожа” отново ще бъде да завладее върха в Италия, но няма съмнение, че голямата цел ще бъде Шампионската лига.

Ювентус стартира успешната си серия в италианското първенство през сезон 2011/2012 и така до 2017/2018. След всеки един шампионски сезон тимът участваше в Шампионска лига, като в по-голямата част от представянето си достигаше доста напред. В периода, в който Юве става шампион на Италия 7 пъти поред, тимът записва 2 финала, 2 четвъртфинала, 1 осминафинал и едно отпадане в груповата фаза. Определено най-тежки за феновете на тима се оказаха двата загубени финала, като през 2014/2015 Ювентус отстъпи на Барселона, а 2 години по-късно беше победен от Реал Мадрид. Анализаторите от Betenemy отбелязват, че и двата пъти Юве разполагаше с нужното качество да стигне до финала, но не и да го спечели. През новия сезон обаче, тимът запълни тази липса и вече изглежда готов да се пребори за европейския връх. Що се отнася до шансовете, които им отрежда родния оператор Winbet, то Юве е нареден на трета позиция сред фаворитите за краен успех в Шампионската лига през този сезон. Пред италианския тим са само Барселона и Манчестър Сити. Все пак има още доста време, докато надпреварата премине в заключителната си фаза, където нещата могат да се променят.

Най-важният извод, който може да се направи от представянето на Ювентус през последните години, е постоянството на отбора. Ако трябва да бъдем обективни, то подобно представяне трябваше да им донесе поне един трофей в Шампионска лига, но уви тимът не успя да се поздрави с такъв. Въпреки това има шанса да опита отново, но този път подсилен с едно от най-големите имена в модерния футбол.

Ефектът “Роналдо”

Няма никакъв спор, че Кристиано Роналдо е един от най-добрите във футбола. Португалецът направи голямо име в Манчестър Юнайтед, където спечели всичко възможно, а след това премина в Реал Мадрид. Там отново грабна всеки един трофей, а на 33 години премина в Ювентус. Да, критиците могат да упрекнат ръководството на Юве, че плати близо 120 милиона евро за 33-годишен футболист, но няма да са прави. Роналдо все още изглежда в топ форма и не случайно bet365 го посочва като безспорен фаворит за голмайсторския приз в Серия А през новия сезон. Годините едва ли имат значение, когато става въпрос за голмайсторския нюх и опитът, който Роналдо притежава. С черно-бялата фланелка той получава още един шанс да се докаже и то в първенство, в което не е участвал.

С привличането на Роналдо, Юве не само си осигури услугите на топ нападател, но и си намери лидер. Да, има големи мачове, в които Роналдо не блестеше, докато играеше за Реал Мадрид, но винаги е обединявал своя тим. Така е и в националния отбор на Португалия. Най-пресният пример идва от изминалото Световно първенство, където “мореплавателите” не успяха да стигнат далеч, но ясно се видя как Роналдо винаги надъхваше съотборниците си и им даваше сили да се борят. Типично като един истински лидер.

Първата среща от новия сезон за Ювентус е гостуване на Киево. Може да разгледате шансовете за победа на Юве в сайта на Efbet, където има и подробна статистика преди срещата. Двубоят ще бъде от важно значение за “бианконерите” и амбициите, които ще заявят, но все пак първата среща няма да бъде определяща за целия сезон. През новата кампания “старата госпожа” изглежда готова отново да се бори на всички фронтове, но този път тимът е готов за по-големи подвизи. Евентуална титла в Серия А ще донесе радост за тифозите на Юве, но най-големият успех би бил трофеят в Шампионска лига. В битката за него Ювентус влиза с достатъчно класа, опит и Кристиано Роналдо.