Интер или Милан ще бъде първият финалист в тазгодишното издание на Шампионската лига. Двата милански гранда излизат един срещу друг в среща реванш от полуфиналите, а Интер има предимство от два чисти гола след първия мач. Двубоят е тази вечер от 22:00ч. в Милано.

Интер победа с 2:0 в първия мач след голове на Джеко и Мхитарян и има много добър аванс преди реванша днес. В първата среща Милан беше символичен домакин, а сега домакин ще е Интер, но головете на чужд терен вече не важат, така че Милан все още е в играта. 

Макар и сред най-успешните отбори в турнира Милан е в отчайваща форма в последните 5 мача има само една победа и днес може би ще е последният шанс на тима да запази шансове за участие в Шампионска лига през следващия сезон. 

Тимът дори загуби от борещия се за оставане в елита на Италия Специя като гост и вече е далеч и от 4-то място, което дава право на участие в групите на ШЛ от следващия сезон. Така единственият шанс на отбора е да спечели турнира, за да си осигури място в групите. Милан не е бил на финал от 2007-ма, когато спечели финала срещу Ливърпул с 2:1.

Интер е на другия полюс тимът е в страхотна форма и в Италия вече затвърждава мястото си в топ 4. Тимът се класира и на финал за Купата на Италия и целта е да играе финал и в Шампионска лига. За последно Интер игра на финала през 2010-а година и го спечели след 2:0 срещу Байерн Мюнхен. 

Двата тима играха за последно на полуфинал в Шампионската лига един срещу друг през 2005-а година, когато Милан спечели, но загуби финалния сблъсък от Ливърпул в един от най-лудите финали на турнира. 

Във финала победителя от сблъсъка ще срещне Манчестър Сити и Реал Мадрид, които след първата среща в Мадрид завършиха 1:1 и оставиха всичко за реванша в Англия. 

Финалът е на 10 юни в Истанбул.