Левски и Ботев Пд се изправят един срещу друг на "Георги Аспарухов" в един от най-интересни двубои на кръга.Очаква се сблъсъка да бъде с обичайния си заряд и заради верните фенове на двата отбора. БФС не посмя да накаже домакините и техни привърженици все пак ще има.

"Сините" имат огромно предимство пред "канарчетата" на свой терен. След успеха на пловдивчани през 1997-ма година, следват 22 победи (21 поредни) за Левски и две равенства. През май 2021 г. Ботев Пд счупи прокобата, надделявайки над съперника с 2:1, но "Георги Аспарухов" си остава тежко място за гостуване.

Отделно моментната форма на двата тима също наклонява везните в полза на "сините". Домакините са на 5 точки от върха, но са с три срещи по-малко от лидера, докато Ботев редува победи и загуби и е на 13-та позиция.

"Жълто-черните" все пак показаха характер в последния двубой и постигнаха успех на коравия тим на Славия, въпреки че бяха останали с човек по-малко. Тимът определено се представя по-добре под ръководството на Желко Копич, но дали специалистът ще намери начин да се противопостави на Левски?

Букмейкърите също смятат "сините" за абсолютен фаворит в мача. Betano определя коефициент от 1,47, а за успех на гостите е 7,2.

Не се предвиждат много голове в срещата. Ставката за под 2,5 гола е 1,85 коеф., а за над 2,5 гола 1,95 коеф.

Повечето от успехите на Левски у дома са с разлика затова си струва да се пробват опциите 1-ца с хендикап или домакините да отбележат над 2,5 попадения - съответно за тях е 2,32 коеф. и 2,87 коеф.

Ботев да повтори победата от миналата година е с изключително изкушаваща ставка - успех и отбелязване над 1,5 гола - 10,75 коеф.

Вижте още предложения на страницата на Betano.