Ще има ли два английски отбор на полуфиналите в Шампионската лига – това е основният въпрос за срещите реванш от четвъртфиналите тази вечер. Единият представител от Премиър Лийг е сигурен – Манчестър Сити или Тотнъм, които излизат един срещу друг на Етихад след 1:0 за шпорите в първия мач в Лондон преди седмица. Специалистите отдават предпочитания на домакините, но лондончани са отбор, който е способен на всякакви изненади. Гостите ще бъдат затруднени от отсъствието на голмайстора си Хари Кейн, който се контузи в първата среща и вероятно ще бъде аут до края на сезона. И без него обаче отборът на Маурицио Почетино доказа, че може да побеждава, спечелвайки и петте си срещи, в които Кейн не бе на терена. Под въпрос е Деле Али, както и Ерик Ламела. Твърдо аут за двубоя са Серж Орие, Ерик Дайър и Хари Уинкс заради контузии. Домакините могат да разчитат на най-доброто, с което разполагат.

Вторият английски тим, който може да пробие до полуфиналите е Ливърпул. Червените си осигуриха надежден аванс срещу Порто от 2:0 в първата среща на Анфийлд и едва ли ще пропуснат възможността да се борят за втори пореден финал в Шампионската лига. В състава на Порто се завръщат Пепе и Ектор Ерера, които пропуснаха първия мач в Ливърпул поради наказания. Клоп от своя страна ще може да разчита на Анди Робъртсън, който също не игра на “Анфийлд” заради наказание. От сметките му отпадна Деян Ловрен, който е болен и така се очаква Жоел Матип да застане на Върджил ван Дайк в сърцето на отбраната. Порто все още няма победа срещу Ливърпул в 7-те мача на международната сцена. Червените са спечелили 4 срещи, а 3 са завършили наравно.

Двата двубоя са от 22 часа. Победителят от мача Манчестър Сити – Тотнъм ще играе срещу Аякс в полуфинала, а спечелилият от срещата Порто – Ливърпул – срещу Барселона.