Испания е заплашена с изключване от световното първенство по футбол в Русия следващото лято, твърди "Ел Паис“. Според изданието в канцеларията на Испанската футболна федерация е получено писмо от ФИФА, в което се посочва, че е налице намеса на правителството по време на изборите на местната федерация. Такова нещо може да доведе до спиране на членството на Испания в ръководното тяло на световния футбол.

Новината веднага бе подета в Италия, където ще чакат крайното решение на ФИФА с надеждата "Скуадра адзура" да замине за Мондиал 2018 по служебен път. В правилниците на световната централа обаче се казва, че ако се стигне до дисквалифицията на Испания, изборът за заместник на "Ла Роха" ще бъде направен по преценка в Цюрих. В миналото се процедираше по различен начин - тогава на мястото на извадения отбор напред отиваше следващият в класирането от квалификационната група.

Същевременно временният президент на испанския футбол Хуан Луис Лареа отхвърли възможността тимът на Хулен Лопетеги да гледа Модиал 2018 по телевизията. Никой няма да ни изключи от световното. Това е нещо невъзможно и дори не е обсъждано. Каква е вероятността - да извадят Испания, за да включат Италия? Нашата федерация работи нормално, отборът ни си спечели с игра мястото на мондиала и това е ясно, както на нас, така и на ФИФА, заяви Лареа.