Директорът на фирмата „А 22“, която в основаната на Суперлигата Бернд Райхарт беше много доволен от решението на Европейския съд. Както е известно съдът отсъди в полза на Суперлигата и даде зелена светлина за нейното създаване. 

„Заслужихме си правото да се състезаваме. С монопола на УЕФА свърши. Футболът е БЕЗПЛАТЕН. Клубовете вече са свободни от заплахата от санкции и са свободни да определят собственото си бъдеще“, коментира Бернд Райхарт.

Коментар направи и президентън на Реал Мадрид Флорентино Перес, който е един от създателите на идеята за Суперлига.

“Приветстваме с голямо задоволство решението на Съда на ЕС. През следващите няколко дни ще проучим подробно обхвата на това решение, което е от голямо историческо значение. Европейският футбол никога няма да бъде монопол и от днес клубовете ще бъдат господари на съдбата си. Виждаме, че сме в състояние да насърчаваме състезанията, които разглеждаме. Европа на свободите триумфира.

Законът, разумът и свободата надделяха. Преди седемдесет години направихме огромна крачка за футбола със създаването на Европейската купа и сега сме длъжни да дадем на футбола необходимия му тласък. Тя ще бъде отворена за всички, ще се основава на спортни заслуги и зачитане на финансовия феърплей. Преди всичко тя ще защитава играчите и ще вълнува феновете по целия свят. Никой не е казал, че премахването на монопола ще бъде лесно. Имаме възможност да въведем прозрачно управление, което да съжителства с новите технологии.

Намираме се в началото на едно ново време, ще можем да работим свободно и без заплахи, с цел иновации и подобряване на футбола. От днес настоящето и бъдещето най-накрая са в ръцете на клубовете и феновете. Съдбата ни принадлежи на нас и пред нас стои голяма отговорност. За този ден ще се говори като нова ера, това е велик ден за историята на футбола".