От БФС поставиха като цел пред националния отбор класиране на Евро 2024. Националите са в група със Сърбия, Черна гора, Унгария и Литва в евроквалификациите, които започват след броени дни. Заместник-изпълнителния директор на футболната ни централа Христо Запрянов призна, че е време "трикольорите" най-накрая да намерят място на голям футболен форум.

"Ние, ако не сме оптимисти, не можем нищо друго да направим, освен да се надяваме да не е поредният, а последният опит за класиране. В последните години имаше много случаи, в които бяхме много близо. Не ни достигаше една точка. Бяхме на полуфинален бараж от класиране на Европейско. В един момент 24 или 25 точки спечели националният отбор, докато други се класираха с по 14 на голям форум. Доста обстоятелства се насъбраха в този отбор. Всички смятаме, че е назрял моментът сериозно да се гони класиране. Много хора казват, че групата е преодолима. Естествено, че е супер трудна, имайки предвид геополитическата ситуация и противниците. Всяко ново начало носи надежди след себе си", каза Запрянов.

Националният отбор ще продължи да играе извън София, намекна още той. Както е известно, в момента селекцията на Младен Кръстаич домакинства в Разград, но съвсем скоро и стадион "Христо Ботев" в Пловдив ще е готов, което ще даде още една опция на БФС.

"Аз самият, а и други колеги вече сме обсъждали тази идея. Един вид "Road Trip". Така е в Италия и Испания. Дори вече и в Англия. Целта е да доставиш емоция на възможно най-много хора. Всичко обаче зависи от съоръженията. Това, което мога да кажа за Разград е, че интересът към мача в петък с Черна гора е сериозен. Нашата идея е да играем на възможно най-много стадиони", коментира още Запрянов пред "Дспорт".

Той говори и за състоянието на националния тим и за премиите, които са договорени с играчите при евентуално класиране.

"Антон Недялков тренира, не е освободен. Надяваме се да играе. Имаше кадрови проблеми, но за всяка позиция Младен Кръстаич има избор. Той носи отговорност. Бих казал на феновете да подкрепят отбора. Тепърва се гради и има нужда от подкрепа. Говорено е за премиите. Преди началото на квалификациите винаги има среща между президента, селекционера и капитана. Всички страни ще са доволни, ако България се класира. Друго не мога да разкривам", завърши Запрянов.