Шампионска лига се завръща днес с две много интересни четвъртфинални битки - Реал Мадрид - Манчестър Сити и Арсенал - Байерн Мюнхен.

Според мнозина двубоят Реал Мадрид - Манчестър Сити е финал преди финала. Двата отбора така и не могат да се засекат в последната битка за титлата. Любопитно е, че този сблъсък ще се играе за трети пореден сезон в елиминациите на Шампионската лига.

През сезон 2021-2022 Реал Мадрид острани Сити след един от най-великите обрати правени някога, тогава мадричани падаха с общ резултат 3:5 в добавеното време на двубоя, но с два гола на Родриго Реал стигна до продължения, а в тях реализира още един гол и се класира на финала, а впоследствие спечели и трофея.

Миналия сезон 2022-2023 отново на полуфинал Сити взе реванш, след като победи с 4:0 в Англия, а реваншът завърши при 1:1. Англичаните спечелиха трофея и за първи път триумфираха в Шампионска лига. 

Сега именно победителят от тази двойка отново е най-големият фаворит за класиране на финал, но този път срещата между двата отбора е още на четвъртфиналите.

Реал има предимство относно битката за титлата, защото мадричани реално са шампиони в Ла Лига, а за Сити предстои решителни битки за трофея, а в борбата с тима са още Арсенал и Ливърпул.

В общия баланс Сити води с 4 победи, 3 са успехите на Реал, а равенствата също са 3.

Арсенал ще играе на четвъртфинал в Шампионска лига за първи път от сезон 2009-2010. Англичаните трябва да са доволни от жребия, защото ще играят с Байерн Мюнхен, който се намира в ужасяваща форма през този сезон и е на път за първи път от повече от 10 години да не спечели трофей.

Арсенал се бори за титлата в Англия заедно с Ливърпул и Сити, но има амбиции на добро представяне и в Шампионска лига.

Пред Байерн Мюнхен не остана нищо друго и само Шампионската лига е шанс да бъде спасен сезона. Баварците отпаднаха рано за Купата на Германия и съвсем скоро и официално ще загубят Бундеслигата, след като Байер Леверкузен води с внушителна преднина и през уикенда победа на Леверкузен ще ги направи за първи път шампион в Бундеслигата. 

За последно двата тима се изправиха един срещу друг през сезон 2016-2017, когато в осминафиналите Байерн помете своя съперник с общ резултат 10:2. 

Байерн е категоричен в общите мачове със 7 успеха, победите за Арсенал са 3, а равенствата са 2. 

Ето и мачовете днес: 

22:00ч. Реал Мадрид - Манчестър Сити 

22:00ч. Арсенал - Байерн Мюнхен