Една от сестрите на Кристиано Роналдо - Катя Авейро, яростно защити брат си от критиците. Каката на футболиста е известна с това, че не пести остри думи по адрес на хората, кои по един или друг начин поставят под съмнение класата му. Сега Авейро се засегна от изказването на защитника на Ливърпул и Холандия Вирджил ван Дайк преди началото на снощната церемония за “Златната топка” в Париж. Журналист попита холандеца дали отсъствието на Кристиано означава, че конкурентите му са с един по-малко. На това Ван Дайк се засмя и отговори с: “А той изобщо бил ли е конкурент?”. В крайна сметка холандецът изпревари Кристиано и зае второто място, като остана само на 7 точки от върха, окупиран за шести път от Лео Меси.

Ето какво написа Авейро в социалните мрежи:

“Виж сега, скъпи Вирджил. Там накъдето ти си тръгнал, Кристиано вече е бил и даже се е връщал хиляди пъти. Знаеш, скъпи ми Вирджил, че Роналдо е трикратен шампион в страната, в която ти играеш от дълги години насам и където не си пипал купата. Дори Кристиано беше най-добрият играч и голмайстор на този шампионат, където и ти играеш. Междудругото, той дори беше по-млад от теб. След това, скъпи Вирджил, Роналдо отиде и на други места и се превърна в най-великия играч в историята на клубния футбол.

Говори ли ти нещо “Реал Мадрид”, Вирджил? Може би да, защото това е онзи клуб, с Кристиано в състава си, който те победи във финала на Шампионската лига. А от тези “Златни топки” Роналдо вече има пет, Вирджил.

Освен това този пич Роналдо и неговите съотборници смачкаха твоя национален тим във финала (б.ред. - в Лигата на нациите). Болеше ли, Вирджил? Жалко за теб. И, скъпи Вирджил, в един от най-неуспешните си периоди в кариерата Кристиано Роналдо пак спечели повече трофеи от теб. Страхотно, нали?

Сега, Вирджил, отивай да печелиш купи, които са от значение, и тогава вече ще си говорим. Когато натрупаш много такива трофеи - от важните, ще можеш евентуално да седнеш на една маса с Кристиано. За мен Кристиано е и винаги ще бъде най-добрият футболист в света.

Прави впечатление, че в две от изреченията на оригиналния текст в профила на Авейро в Instagram пише "Междудругото, аз бях по-млад от теб" и "Въпреки че съм спечелил повече трофеи от теб". Това поражда съмнения, че самият Кристиано е подготвил този текст, но го е пуснал през акаунта на сестра си.