Днес е последният ден на трансферния прозорец в топ 5 първенствата в Европа. 

Най-очакван беше трансферът между Манчестър Сити и Байерн Мюнхен за бранителя Жоао Кансело, който преди минути беше потвърден от немския колос. 

Най-големият трансфер за деня може да е преминаването на Енцо Фернандес от Бенфика в Челси, но все още не е ясно дали той ще стане факт още сега.

Челси ще се раздели с Жоржиньо, който ще премине в Арсенал, а лидерът във Висшата лига иска да привлече и Мойсес Кайседо от Брайтън. 

Неясна остава съдбата на Николо Дзаниоло, който упорито иска да напусне Рома, а в последните дни дори се заговори за шокиращ негов трансфер в Брентфорд. 

Милан Шкриняр вече обяви, че ще подпише с ПСЖ, но не е ясно дали това ще стане като свободен агент през лятото или сега срещу 8 + 2 млн. евро, каквото е предложението на ПСЖ към Интер, който обаче няма намерение на този етап да се разделя с един от най-добрите си футболисти, въпреки че през лятото ще го загуби за без пари. 

Бившият играч на Реал Мадрид Иско може да направи интересен трансфер в хита на Бундеслигата Унион Берлин. Халфът игра последно в Севиля и сега е свободен агент. 

В България също се очаква развитие по трансфера на Антоан Бароан от Ботев. Голмайсторът на пловдивчани беше изваден от първия отбор, защото не поиска да бъде трансфериран в Египет. Според турските медии Бароан вече е продаден на Трабзонспор, но трансферът не е обявен официално нито от Ботев, нито от Трабзонспор. 

Освен обявяването на Кансело за играч на Байерн Мюнхен има само още един трансфер към 16:00 б.в., който е обявен официално от топ отборите. Става въпрос за бразилеца Маркиньос от Арсенал, който ще отиде под наем в Норич.